Zie de lente vanuit de ruimte

Terwijl de COVID-19 virus pandemie iedereen dwingt om thuis te blijven, brengen wij u deze prachtige uitzichten vanuit de ruimte van de Nederlandse tulpenvelden die tot bloei komen. In deze serie beelden, vastgelegd door de Copernicus Sentinel-2 missie op 5 april, 10 april, 15 april en 20 april 2020, is te zien hoe de velden veranderen van bruin en groen naar een scala aan levendige kleuren. De schoonheid van deze kleuren duurt slechts enkele weken en trekt normaal gesproken miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Helaas is dat dit jaar niet het geval, omdat de COVID-19-crisis betekent dat mensen niet kunnen reizen en zelfs de lokale bevolking actief wordt ontmoedigd om de velden te bezoeken.

Het beeld toont het gebied rond het stadje Lisse, de thuisbasis van de wereldberoemde vitrine voor de sierteelt het bloemenpark Keukenhof. Het gebied, dat dicht bij de kust in de Nederlandse provincie Zuid-Holland ligt, staat bekend om de productie van bloembollen die over de hele wereld worden geëxporteerd. De velden staan slechts enkele weken in bloei. Als de tulpen tot volle bloei komen, verwijderen de boeren snel hun kleurrijke hoofden om de energie van de bloemen terug te leiden naar de bollen om ze sterk te houden.

Terwijl we allemaal binnenin zitten, hopen we dat dit uitzicht op de lente vanuit de ruimte u een beetje vreugde brengt in moeilijke tijden.

Over de Copernicus Sentinels

De Copernicus Sentinels zijn een vloot van speciale satellieten die eigendom zijn van de EU en die zijn ontworpen om de schat aan gegevens en beelden te leveren die centraal staan in het Copernicus-milieuprogramma van de Europese Unie. De Europese Commissie leidt en coördineert dit programma om het beheer van het milieu te verbeteren en zo levens te beschermen. Het ESA heeft de leiding over de ruimtecomponent en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Copernicus Sentinel-satellieten namens de Europese Unie en voor de gegevensstroom voor de Copernicus-diensten, terwijl de activiteiten van de Copernicus Sentinels zijn toevertrouwd aan het ESA en EUMETSAT.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

bron: ESA, https://content.govdewpry.com/accounts/EUESA/bulletins/288045f#.XqIEMjiQ4nc.link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top