Vluchteling in Duitsland (docu)

 

 

Schermafbeelding 2015-10-01 om 00.41.15

 

In Duitsland groeit het geld niet aan de bomen. Wie iets wil bereiken moet hard werken en zich aanpassen. Dat is de boodschap van de vluchtelingen aan vluchtelingen in een indrukwekkende film.

In Duitsland komt het geld niet aan de bomen groeit. Wie wil iets dat moet hard werken en aan te passen zijn. Dat is de boodschap van de vluchtelingen aan vluchtelingen in een indrukwekkende film.

De vluchtelingen in Duitsland hebben één ding gemeen: ze zijn gevlucht uit hun vaderland. U moet nemen in den vreemde voet aan de grond krijgen. En dat is allesbehalve gemakkelijk. Wie kan daarover beter vertellen informatie dan asielzoekers die al enige tijd in Duitsland wonen?

Dat is het idee waar het filmproject om draait dat door jonge asielzoekers is uitgevoerd met de steun van filmmakers: Vluchtelingen interviewen vluchtelingen over hun ervaringen in Duitsland.

Het project werd begeleid door de BruderhausDiakonie en is uitgevoerd, onder meer met de steun van het Duitse ministerie van Onderwijs. De film is bedoeld voor scholen en instellingen bij de discussie over de hulp aan vluchtelingen – en zal binnenkort worden getoond in de landen van herkomst van de vluchtelingen, om misverstanden weg te nemen over Duitsland. Wat de vluchtelingen zelf te vertellen? De Duitse krant Die Welt presenteert zeven verhalen (klik hier). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top