Sexy taal: Italiaans

Tot welk accent voel je je het meest aangetrokken?

Een prachtige Ierse lilt?

Een rake Spaanse inflexie?

Het Engels van de koning, misschien?

Nou, volgens taalleerplatform Babbel is het officieel: Frans is niet langer het meest sexy accent ter wereld.

Die gewaagde uitspraak zal voor velen als een teleurstelling komen, vooral omdat Babbel in 2017 meer dan 15.000 mensen heeft ondervraagd die Frans het “meest sexy accent” noemden.

Dus, wie heeft la belle langue française onttroond?

Nou, 6.000 mensen uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland, evenals de VS, werd gevraagd om te beoordelen welke talen worden gezien als “meest sexy”, “meest romantisch” en “meest gepassioneerd”.

Uit de resultaten bleek dat het Italiaans door de meeste deelnemers aan het onderzoek werd gezien als “het meest sexy” en het “meest romantisch”.

“Er zijn bepaalde kenmerken van het Italiaans die kunnen bijdragen aan de aantrekkingskracht,” legde Babbel taalleraar Noël Wolf uit aan de Britse krant Daily Mail.

“Het stijgen en dalen van de toonhoogte in gesproken Italiaans kan een muzikale kwaliteit creëren, die sommige mensen verleidelijk en aantrekkelijk vinden,” zei Wolf. “Bepaalde fonetische kenmerken, zoals het rollen van de ‘r’-klanken, kunnen onderscheidend zijn in het Italiaans, wat voor velen als charmant of aantrekkelijk wordt beschouwd.”

Brits Engels bleek de “meest beleefde” taal te zijn, terwijl Duits de toppositie innam voor “meest directe” taal.

Hier werden duidelijk geen verwachtingen ondermijnd.

Bron Euronews:http://tinyurl.com/y4aer4tu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top