Projekt Europa

Screen Shot 2019-12-03 at 17.35.05

Drie gloednieuwe producties die het verleden, het heden en de toekomst van Europa onderzoeken, samengesteld door Maria Åberg en gemaakt door enkele van de toonaangevende theatermakers die op dit moment op het continent werken.

Wat is Europa – de bakermat van de moderne beschaving? Een politiek idee voor economische expansie? Of een geografische landmassa zonder gemeenschappelijke toekomst?

De kern van de Europese gedachte was een hoopvolle, humanistische visie – maar kan die visie nog worden gered? En willen we dat het ook maar een beetje zo is?

Projekt Europa is een experiment in nieuwsgierigheid, een provocerende kijk op hoe we samenleven in de context van onze gezamenlijke geschiedenis, en een vreugdevolle viering van het allerbeste van de Europese theaterproductie.

Drie toneelstukken in het Zwaan Theater: Blindheid en zien, Europeana en Peer Gynt
Zeven korte monologen in The Other Place, van enkele van de spannendste schrijvers uit heel Europa: Yıldız Çakar, Davide Carnevali, Theodora Dimova, Christos Ikonomou, Shumona Sinha, Sjón en Sivan Ben Yishai.
Decameron 2020 – ons jonge bedrijf werkt samen met de gerenommeerde Zweedse regisseur Mattias Andersson in een voorstelling geïnspireerd op The Decameron van Boccaccio, verweven met persoonlijke verhalen die vandaag de dag van belang zijn voor de jongeren in Europa.
Gebeurtenissen en debatten die dieper in het onderbewustzijn van Europa duiken
Kaarten voor optredens zullen later in het jaar te koop zijn.

https://www.rsc.org.uk/projekt-europa/about-projekt-europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top