Luxe komt uit Europa

 

these-are-the-western-luxury-brands-most-exposed-to-chinas-economic-troubles

 

Brands zijn de beste manier om te pronken met rijkdom, en er is een overvloed aan nieuwe miljonairs in de wereld die graag pronken.

“De merken die je koopt zijn eigenlijk belangrijker dan hoeveel geld je verdient,” schrijft HSBC directeur Erwan Rambourg in zijn recente boek, The Bling Dynasty: Waarom de heerschappij van de Chinese luxe Shoppers nog maar net is begonnen.

Rambourg construeerde een merkpiramide om te laten zien hoe grote merken variëren in de toegankelijkheid van de dagelijkse luxe, zoals Starbucks om ultra-high-end luxe zoals Graff diamanten. Dit is de luxeranking:

“De Bling Dynastie”

Merken of producten die luxe bezitten, van welke aard dan ook, kunnen profiteren van de toenemende welvaart in de wereld.

Toch zijn merken die ook toegankelijk worden minder aantrekkelijk voor superrijke kopers. Louis Vuitton, bijvoorbeeld, wordt beschouwd als een “merk voor secretaresses” door veel rijke Chinezen.

“Louis Vuitton is te gewoon geworden”, zei een miljardairs vrouw in 2011 tegen China Market Research Group’s managing director Shaun Rein. “Iedereen heeft het. Je ziet het in elk restaurant in Beijing. Ik geef de voorkeur van Chanel of Bottega Veneta nu. Ze zijn meer exclusief.”

Gucci lijdt eveneens aan een reputatieprobleem, terwijl de op maat gemaakte producten en minder bekende Europese labels als Bottega Veneta in aanzien stijgen.

Zeer vermogende consumenten zijn bijzonder hongerig naar obscure luxe merken.

“Ik koop spullen van het merk Maison Ullens, in Parijs – het is een Frans merk maar alles wordt gemaakt in Italië”, zegt Sara Jane Ho, de oprichter van de elite Chinese etiquetteschool Instituut Sarita. “Toen ik terug naar China was, vroegen al mijn leerlingen zich af waar mijn kleren vandaan kwamen. Vanzelfsprekend werd mijn school werd Maison Ullens verkooppunt, simpelweg omdat mijn studenten echt van hun spullen houden.”

Natuurlijk, op maat gemaakte items blijven het ultieme luxe goed.

“Of het nu gaat om een op maat gemaakte Louis Vuitton koffer voor fans van Schotse whisky en sigaren of om een uitzonderlijke steen bij Graff, de ultra-high-end klantencategorie vormt een onbegrensd segment van klanten bij wie de gekste dromen en de gekste prijzen kunnen worden gevraagd”, schrijft Rambourg schrijft

(Bron: Blog Mega Willet).

MAAR LEES VOOR DE ZEKERHEID OOK DIT EVEN!

(Lees hier de blog van Mega Willet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top