Kristallnachtherdenking

Hieronder goed stuk van politiek-watcher Chris Aalberts over de Kristallnachtherdenking (zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kristallnachtherdenking )

Deze viel dit jaar samen met een protest ‘sit-in’ voor de Palestijnse zaak in de hal van het station Utrecht Centraal: Buiten kwam de regen namelijk met bakken uit de lucht. Binnen was het aangenaam warm. Regen is inderdaad nog steeds de beste remedie tegen revolutie op de straatbarricaden. De favoriete leus ‘Stop de Holocaust in Gaza’ getuigt, hoe men ook mag denken over het optreden van het Israelische leger in Gaza, niet van een diep inzicht in de situatie.

Aan wier woorden The Soul of Europe meer geloofwaardigheid dan aan die van de demonstranten, is Sigrid Kaag. Niet omdat zij minister is, maar omdat zij het Midden-Oosten goed heeft leren kennen als diplomaat van de VN en omdat haar echtgenoot een Palestijn is en zij zich sterk uitspreekt tegen antisemitisme – en overigens tegen elke vorm van haatzaaien.

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/toespraken/2023/11/09/toespraak-van-minister-kaag-bij-de-herdenking-van-kristallnacht-op-9-november-2023-te-amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top