High Tech Romeinen

Militair_strategisch_spelVan 21 juli 2015 t/m 24 januari 2016 is de familietentoonstelling ‘High Tech Romeinen’ te zien in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Bouw een aquaduct, roei in een Romeinse boot, ga als militair op oorlogspad: het kan allemaal. Jong en oud ontdekken de onverwacht slimme technische snufjes uit de Romeinse tijd.

Met computers, smartphones en navigatiesystemen zijn wij een high tech tijdperk ingegaan. Maar 2000 jaar geleden hadden de Romeinen op technisch gebied al een niveau bereikt dat wij met onze kennis nog steeds ongelofelijk en soms zelfs adembenemend kunnen noemen. Zo stammen onder andere onze riolen, hefwerktuigen en andere slimme installaties af van deze handige jongens.

In de tentoonstelling ‘High Tech Romeinen’ kunnen jong en oud voorwerpen uit de Romeinse tijd en spannende animaties bekijken, maar dat is zeker niet alles! Word zelf architect of legeraanvoerder, ontwerp een mozaïekvloer, probeer een hijskraan uit en speel games om meer te ontdekken over de Romeinse eetgewoontes. Aan de hand van negen thema’s komt de bezoeker alles te weten over architectuur, luxe in huis, machines, communicatie, ambachten, meten/rekenen, het leger, water en reizen. De vormgeving van de expositie is deels eigentijds en deels geïnspireerd op de antieke Romeinse wereld. Elf paviljoens met daarin 32 interactieve opstellingen en vitrines met bijzondere voorwerpen illustreren de techniek van de Romeinen.

Gedurende de tentoonstellingsperiode zijn er elke zondag (kinder)workshops. Van het gieten van een eigen bronzen penning, tot het maken van een Romeinse katapult of een bijzonder mozaïek. Zie www.museumhetvalkhof.nl/htr voor meer informatie.

Entree: >19 jaar € 9,00 | 6 t/m 18 jaar € 4,50 | t/m 5 jaar gratis | Gezinsticket (2 volw + max. 3 kind) € 22,50 | Museumkaart gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top