Francofonia gooit hoge ogen in Venetië

 

Francofonia_Still-Image-2

 

Francofonia, een film van de Russische regisseur Alexander Sokurov, is door de FEDEORA jury als de Beste Europese Film in Competitie gekozen op het Venice International film festival.

Francofonia is een complexe film die thema’s van Europese cultuur verkent op een uitdagende, soms confronterende manier, maar altijd poetisch” stelt de jury van FEDEORA, de Federation of Film Critics of Europe and the Mediterranean, in een verklaring.

Als co-productie van Frankrijk, Duitsland en Nederland en gesitueerd tijdens de Tweede Wereld, vertelt Francofonia het verhaal van twee opmerkelijke mannen, Louvre directeur Jacques Jaujard en deNazi-officier graaf Wolff-Metternich, wier onwaarschijnlijk verbond de drijvende kracht is achter de redding van de schatten van het museum

The Federation of Film Critics of Europe and the Mediterranean is in 2010 opgericht in Cannes.

Sokurov is internationaal een van de meest invloedrijke Russische regisseurs. Zijn vorige film, Faust, won de Golden Lion in Venetie in 2011.

Films Boutique, die de internationale verkoop doet  voor Francofonia, zegt dat de film inmiddels is verkocht aan distributeurs in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Japan, Korea, Brazilie en Canada. Er is nog niets belend oer een release in Rusland.

(uit: Hollywood Reporter)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top