Disciplineringsfonds

Uitbreiding spoorlijn in Polen 2023 m.b.v. Europese fondsen (eigen foto)

BRUSSEL 27 maart 2023 – Landen zullen binnenkort aan doelstellingen moeten voldoen in ruil voor hun deel van de EU-begroting in het kader van verregaande plannen van de Europese Commissie.
Tot nu toe werd het grootste deel van de zogenaamde cohesiefinanciering, ter waarde van 392 miljard euro voor de periode 2021-2027 en bedoeld om de groei in de armere regio’s van Europa te stimuleren, betaald op basis van overeengekomen criteria en niet als beloning voor het halen van doelstellingen.

Maar in een document dat woensdag werd ondertekend door de 27 commissarissen van het blok en waarover eerder op de dag werd bericht door POLITICO, opperde de uitvoerende macht van de EU voor het eerst het vooruitzicht dat er op grote schaal voorwaarden aan de financiering worden verbonden.
“Er is brede steun voor prestatiegerelateerde financiering”, schreef de Commissie. Ze moet nog met eenEuropese Commissie,prestatiefinanciering, formeel voorstel komen. Zodra dat is gebeurd, zullen de regeringen hun zegje kunnen doen.

Lees hier verder:

https://www.politico.eu/article/european-commission-propose-change-eu-budget-money-cash/?utm_source=email&utm_medium=alert&utm_campaign=EU%20floats%20radical%20change%20to%20how%20it%20funds%20poorer%20members

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top