De Europese Route van historische theaters

 

 

 

 

 

MI-Milano-1964-Teatro-alla-Scala-e-piazzaMilano_Teatro_alla_Scala_Postkarte_001The Portraits of elegance_Teatro alla scala_Vogue The Style & Glamour_www.lylybye.blogspot.com_4Schermafbeelding 2015-09-27 om 15.22.03

Theater is overal in Europa. Het is onderdeel van onze beschaving. Maar het is een vluchtige kunst: op het moment een voorstelling voorbij is, blijft het alleen bestaan in het geheugen van de toeschouwer.

Toch is er een permanente uiting van deze kunst: theatergebouwen. Elk theatergebouw vertelt ons iets over de tijd waarin het werd gebouwd, de bedoelingen van de bouwers, de relatie tussen publiek en kunstenaars, de samenwerking van kunstenaars over alle grenzen heen en de verandering van de tijdgeest. Verder is er een Europees aspect aan alle theaters: de architectonische vorm zoals we die nu kennen is ontwikkeld in Italië in de 17e eeuw en vervolgens verspreid over heel Europa. Het theater behoort dan ook tot de weinige echte Europese soorten gebouwen.

Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om dit zeer speciale Europese culturele erfgoed te ervaren, is een selectie van historische theaters verbonden tot een Europese route van historische theaters. Deze route bestaat uit verschillende etappes, met elk ongeveer 10 theaters die op een aangename manier in ongeveer een week te bezoeken zijn.

Sinds in het najaar van 2007, de Duitse Route van start ging, groeit de Europese Route groeit elk jaar. De Nordic route brengt u naar de unieke historische theaters in Zweden, Noorwegen en Denemarken. Ga op vakantie in het zuiden en bezoek de oudste theaters in Europa, plus een aantal zeer speciale prive theaters op de Italiaanse Route. Leef als een prins en volg de Keizer Route naar theaters van de adel en de burgers in de Tsjechische Republiek en Oostenrijk. Leer alles over historische theaters in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk langs de Kanaal Route. En ontdek de geschiedenis van Zuid-Oost-Europa uit Slovenië naar Montenegro langs de Adriatische Zee Route.

Ontdek hoe Europa werkt. Geniet van één of meer voorstellingen. Beleef de geschiedenis in zijn mooiste vorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top