Cepic

Praag._Karelsbrug_over_de_Moldau_met_heiligenbeelden_en_met_zicht_op_de_Oude_Sta,_Bestanddeelnr_920-1504
Praag._Karelsbrug_over_de_Moldau_met_heiligenbeelden_en_met_zicht_op_de_Oude_Sta,_Bestanddeelnr_920-1504

 

CEPIC staat voor de Coördinatie van European Picture Agencies Stock, Press en Heritage.
Het wil het centrum van de beeldindustrie zijn. CEPIC is het centrum van de beeldindustrie en verenigt 600 fotoagentschappen en fotobibliotheken in 20 landen in Europa, zowel binnen als buiten de Europese Unie. Het heeft filialen in Noord-Amerika en Azië. Tot de leden van CEPIC behoren grote en kleinere stockfotobibliotheken, grote fotonieuwsagentschappen, kunstgalerijen en musea, videobedrijven.

CEPIC heeft onder haar leden de grote mondiale spelers – zoals Getty, Shutterstock of Reuters. Door dit lidmaatschap vertegenwoordigt CEPIC meer dan 250.000 auteurs in directe licenties. Het jaarlijkse CEPIC-congres breidt het netwerk van CEPIC uit naar alle vijf de continenten. Het is de grootste wereldwijde bijeenkomst van de internationale fotogemeenschap die 90% van de markt wereldwijd vertegenwoordigt.

Actuele kwesties: Harmonisatie en hervorming van het auteursrecht in de EU op de digitale interne markt, online concurrentie, online concurrentie, beeldzoekmachines en het dichten van de “framing loophole”, hervorming van het collectieve rechtenbeheer, respect voor metagegevens, standaardisatie van identificatiemiddelen voor beeldwerken.

https://cepic.org/about

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top