CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Van de salons tot aan de cinema’s

Dit bericht is ook beschikbaar in: English (Engels) Français (Frans) Deutsch (Duits)

Uit: Politico: Hoe Fransen de oorlog tegen woke intellectualiseren.

Ongeveer één keer per maand komt de crème de la crème van een specifiek deel van de Franse samenleving bijeen in Le Laboratoire de la République, een denktank in het centrum van Parijs, om te waarschuwen tegen wat zij ziet als een gevaarlijke en verdeeldheid zaaiende import. De evenementen die worden georganiseerd door het Laboratoire richten zich niet alleen op de zogenaamde wokeness, maar het is wel een terugkerend thema. Sprekers waren onder andere de Frans-Algerijnse romanschrijverKamel Daoud die het wokeïsme afdeed als “gevaarlijk” en “saai”, de invloedrijke academicus en islamdeskundige Gilles Kepel die de cancelcultuur op universiteiten aan de kaak stelde en Nathalie Heinich, een socioloog die het wokeïsme beschreef als een “nieuw totalitarisme”.

“We hebben niet gewacht op [de woke generaties] om racisme en seksisme aan te pakken,” zei Heinich in een interview met POLITICO. “Denken ze dat ze deze gevechten hebben uitgevonden? We hoeven toespraken die niet bij ons passen niet te verbieden om de strijd tegen discriminatie vooruit te helpen.” De denktank werd in 2021 opgericht door Jean-Michel Blanquer, een voormalig minister van Onderwijs onder president Emmanuel Macron, om een “republikeins ideaal” te verdedigen dat ras en religie overstijgt. Blanquer betoogde onlangs in een interview in een elegant restaurant in het centrum van Parijs dat een “wakkere ideologie” “pessimistisch” is omdat ze mensen reduceert tot vertegenwoordigers van groepen met vaste identiteiten die het individu overschaduwen: vrouw, zwart, moslim, homo. “Deze mengelmoes creëert alleen maar meer conflicten in onze samenlevingen,” zei hij. In de Verenigde Staten is de anti-

https://tinyurl.com/b2y4eaae


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x