CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

EU-burgers voor toetreding Oekraïne

Dit bericht is ook beschikbaar in: English (Engels) Français (Frans) Deutsch (Duits)

(Bron: Euronews) Oekraïne is de favoriete kandidaat voor toetreding tot de EU voor Europese kiezers, zo blijkt uit een exclusieve IPSOS/Euronews-enquête, maar de uitbreiding van het blok is niet een van de topprioriteiten van de burgers in de aanloop naar de EU-verkiezingen in juni 2024.

Vijfenveertig procent van de kiezers in de EU is voorstander van de toetreding van Oekraïne, terwijl 35 procent er openlijk tegen is en nog eens 20 procent twijfelt, zo blijkt uit de peiling van Euronews/Ipsos onder 26.000 respondenten in 18 lidstaten.

Het door oorlog verscheurde land en buurland Moldavië deden hun aanvraag om lid te worden van de EU binnen enkele weken nadat Rusland eind februari 2024 zijn grootschalige invasie in Oekraïne startte en verwierven in recordtijd de status van kandidaat-lidstaat. De EU-leiders zijn sindsdien ook overeengekomen om onderhandelingen te openen.

Voor de oorlog werd het vooruitzicht dat Oekraïne lid zou worden van het blok als onwaarschijnlijk beschouwd, omdat andere landen op de Westelijke Balkan hun eigen kandidatuur al jaren hadden laten stranden.

https://www.euronews.com/embed/2513978


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x