CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Orbaniseren = jezelf tegenspreken

Dit bericht is ook beschikbaar in: English (Engels) Français (Frans) Deutsch (Duits)

Ik lees dit hier onder in de nieuwsbrief van De Standaard: Ik denk dan: Als Poetin-Rusland Oekraine verovert/russificeert/aan zijn invloedssfeer toevoegt, dan grenst Rusland de facto toch aan Hongarije? En dat wil Orban juist niet. Zegt hij althans. Dus hoe kan deze oorlog nou NIET ook een oorlog van Hongarije zijn? Sterker nog: Als Oekraine Russisch wordt, wordt Hongarije een bufferstaat tussen Rusland en de Europese Unie.

Hieronder het citaat uit de nieuwsbrief van De Standaard:

“Op het uiterst rechtse National Conservatism Conference in Brussel heeft de Hongaarse premier Victor Orban (Fidesz) ontkend dat hij een “alliantie” met Rusland zou onderhouden, zoals hij het zelf noemt. Dit na een vraag over de kritiek van opposanten dat hij wel heel hechte banden zou hebben met het Rusland van Poetin. De beide regeringsleiders hebben volgens Orban wel één gezamenlijk belang: het onderhouden van een bufferstaat tussen Rusland en Hongarije.

“Wij willen nooit meer een gedeelde grens hebben met Rusland”, aldus de Hongaarse premier. Volgens hem is Oekraïne vandaag “niet meer dan een protectoraat van Europa, zonder de hulp van het Westen zou het land niet meer bestaan – maar het is geen soevereine staat meer.”

Oekraïne heeft volgens Orban wel degelijk het recht zich te verdedigen tegen de Russische agressie, “maar het is niet de oorlog van Hongarije”, zo stelt hij. “Toch moet ook Oekraïne beseffen dat het een bufferstaat is. Welke naam die bufferstaat heeft, doet er niet toe.”

De Hongaarse premier bekritiseert vooral de geopolitieke houding van de Europese Unie. De EU hanteert volgens Orban een foute strategie door hulp te verlenen aan Oekraïne en moet veel meer inzetten op het bewerkstelligen van een vredesbestand tussen Rusland en Oekraïne. “Ik denk dat wat de EU doet slecht is, aangezien het niet op een wapenstilstand mikt. We steunen een land dat de oorlog niet kan winnen. Het gaat niet over een ‘alliantie’ met Poetin, maar over het behalen van een wapenstilstand en de geopolitieke realiteit”, concludeert de Hongaarse premier. (belga)

Ik herhaal: Als Poetin-Rusland Oekraine verovert/russificeert/aan zijn invloedssfeer toevoegt, dan grenst Rusland de facto toch aan Hongarije? En dat wil Orban juist niet. Zegt hij althans. Dus hoe kan deze oorlog nou NIET ook een oorlog van Hongarije zijn? Sterker nog: Als Oekraine Russisch wordt, wordt Hongarije een bufferstaat tussen Rusland en de Europese Unie.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x