CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Europa, zonder Amerika

Dit bericht is ook beschikbaar in: English (Engels) Français (Frans) Deutsch (Duits)

Met de mogelijke terugkeer van Trump in het zadel heroverwegen de Europeanen hun strategische autonomie. Zou een “Weimar-driehoek” de oplossing kunnen zijn?

Europeanen hebben met spanning naar de Republikeinse voorverkiezingen in de Verenigde Staten gekeken, hopend en zoekend naar tekenen dat Donald Trump niet de volgende GOP presidentskandidaat zou worden, laat staan de volgende president. Maar met elke voorverkiezing en elke verkiezingsuitslag neemt de waarschijnlijkheid toe, en daarmee ook de angst aan onze kant van de Atlantische Oceaan dat “America First” terug zou kunnen keren naar het Witte Huis en “Europa alleen” zou achterlaten.

Wie zich de eerste ambtstermijn van Trump herinnert en goed luistert naar wat hij nu zegt, maakt zich terecht zorgen over de toekomst van het trans-Atlantische partnerschap in het geval van een tweede Trump-regering. plannen naar verluidt de ronde doen om het bureaucratische apparaat in Washington (dat, vanuit Europees perspectief, veel van de impulsieve beslissingen van president Trump heeft gedempt) te vervangen door loyale MAGA-aanhangers. Altho ghad het Congres er vorig jaar voor gezorgd dat een president de Verenigde Staten niet zomaar uit de NAVO kan terugtrekken, het is niet nodig om het bondgenootschap te verlaten om het van binnenuit te verzwakken of om de kern ervan, de artikel 5 wederzijdse verdedigingsclausule, te ondermijnen.

Bron/Lees verder: https://www.americanpurpose.com/articles/america-first-europe-alone/


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x