CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

In 2008: “Rusland blaast Europa op”.

Vylautas Landsbergis. Foto’s: Ministerie van Buitenlandse Zaken Litouwen.

Vytautas Landsbergis, voorheen de eerste voorzitter van het parlement van Litouwen na de onafhankelijkheid van de USSR, voorspelde deze oorlog al in 2008. Geïnterviewd door een Europese nieuwswebsite over de “situatie in Georgië”, antwoordde hij onomwonden: “Het is niet alleen de situatie in Georgië; het is een zeer slechte situatie in Europa, en voor de toekomst van Europa, en zeer veelbelovend slecht … Wie is de volgende na Georgië? … De volgende is Oekraïne.”

Kijk even deze Youtubefilm: https://youtu.be/JDQ3a0aNSqE?si=RstAI_ZaUGTm3Nkh

De woorden van Litouwse regeringsfunctionarissen halen zelden het nieuws buiten het land. De standpunten van Litouwen hebben niet eens de hoogste prioriteit bij de bondgenoten. Maar misschien is het tijd dat daar verandering in komt.

Na de veiligheidsconferentie van februari in München waarschuwde de Letse minister van Buitenlandse Zaken Gabrielius Landsbergis:

“Het ontbreekt ons niet aan capaciteit, het ontbreekt ons aan de politieke wil en de urgentie die nodig is om Oekraïne te steunen en onze collectieve veiligheid te handhaven. Rusland daarentegen heeft de wil om Oekraïne te vernietigen en het Russische Rijk te herstellen. Wanneer beginnen we onze capaciteit te gebruiken om dit af te schrikken?”


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x