CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Duikbootgedoe

Bron: https://morfosis.mx/project/yellowsubmarine

Hieronder interessant artikel uit European Defence Review uit 2021 dat ik vond om dat ik op zoek ben naar antwoord op de vraag waarom de Franse quasi-staatsonderneming Naval de vier nieuwe Nederlandse #duikboten mag gaan bouwen als het aan het kabinet ligt, en niet de combinatie Saab-Damen (Zweeds Nederlands) of de Duitse Noorse Thyssen Krupp Sub Marine (tkSM).

Allereerst is het natuurlijk een bizarre gotspe dat een notabene demissionair kabinet op de valreep van de formatie van een nieuwe regering (het aanstaande kabinet “Net-niet-Wilders-1”) er eventjes een besluit doorheen rommelt over de grootste Nederlandse defensieorder sinds lange tijden. Zou het iets te maken kunnen hebben met Mark Rutte’s ambitie om NAVO-chef te worden en dat hij de laatste tijd dikke vriendjes is met de Franse president Emmanuel Macron?? We weten het niet.

Wat we wel weten is dat Europa geen deuk in een pak geopolitieke boter zal slaan zolang we op dit continent militaire spullen bouwen op de wijze zoals dit artikel laat zien. Twee van de drie ontwerpen die hier de revue passeren voldoen perfect aan de Nederlandse specificaties: Het Zweedse en het Duitse. Dus dan kiezen we het Franse. Ra, ra hoe kan dat?

Allemaal fantastische duikboten maar waarschijnlijk als wapensysteem onderling weer niet compatibel. En nodeloos duur vanwege de misgelopen schaalvoordelen als je gewoon een gezamenlijk ontwerp had gehad.

Hoe kun je nou van gewone burgers verwachten dat ze op 6-9 juni massaal voor het Europese Parlement naar de stembus gaan – voor Europa – als lidstaten en hun politici niet het goede voorbeeld geven maar voortdurend vervallen in de reflex van hun nationale eigenbelang?

Meer duikbootgedoe hier: https://marineschepen.nl/dossiers/interview-Jack-Reijmers-scheepsbouwer-onderzeeboten.html


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x