CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Joelia Navalnaya spreekt in Europarlement

Europa moet meer zijn dan een ‘economisch blok’, een modern imperium op een oeroud continent. Europa moet voor alles een idee zijn, een ideaal en in de huidige duistere tijden de belofte van een menswaardig bestaan. Dat is de strekking van de hartekreet van Joelia Navalnaya die deze week het Europarlement toesprak.

Uit Politico: Navalnaya, gekleed in zwart en wit, hield een aangrijpende toespraak voor het Parlement en riep Poetin op om verantwoordelijk te worden gehouden voor de dood van haar man, de misdaden van zijn regime en zijn “wrede en achterbakse” oorlog in Oekraïne.

“Op zijn bevel werd Alexei drie jaar lang gemarteld, uitgehongerd in een kleine stenen cel afgesneden van de buitenwereld en werd hem bezoek, telefoongesprekken en zelfs brieven geweigerd – en toen vermoordden ze hem, zelfs daarna mishandelden ze zijn lichaam en zijn moeder,” zei Navalnaya.

Ze vertelde ook hoe zij en haar man drie jaar geleden hun kinderen naar Straatsburg hadden gebracht, een van hun “favoriete steden”, terwijl hij aan het herstellen was in Duitsland nadat Russische veiligheidsagenten hem hadden vergiftigd met een zenuwgas. “Nu is mijn man dood. Ik ben terug in Straatsburg, maar loop niet meer rond met mijn gezin,” zei ze.

Ze drong er bij de wetgevers op aan om Poetin niet als een politicus te behandelen, maar als een maffiabaas.

“Je kunt Poetin geen pijn doen met een andere resolutie of een andere reeks sancties die niet verschilt van de vorige, je kunt hem niet verslaan door te denken dat hij een man van principes is die moraal of regels heeft. Zo is hij niet en Alexei heeft dat lang geleden ingezien. Je hebt niet te maken met een politicus maar met een bloeddorstig monster,” zei ze.

Vertaald met DeepL.com (gratis versie)

https://www.politico.eu/article/navalny-funeral-set-friday-moscow-russia/


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x