CONTACT

info@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

De Europese Verbeelding

In juni 2023 riep de European Cultural Foundation op om voorstellen in te dienen voor Het Europese Paviljoen 2024. De jury kent de 500.000 euro subsidie toe aan een consortium onder leiding van het onafhankelijke kunstenaarscollectief espaço agora now (bestaande uit de organisaties FLOW, MS-Fusion, Teatro Meia Volta en United Artist Labour) voor hun voorstel “Liquid Becomings”.

“Liquid “Becomings” stelt een reizend Europees paviljoen voor in de vorm van vier boten die op vier Europese rivieren varen voordat ze samenkomen in Lissabon voor een artistiek eindprogramma in november 2024. In de ogen van de jury biedt Liquid Becomings de meest fantasierijke en gedurfde vorm en daagt het op constructieve wijze het model van nationale paviljoens en de denkbeelden die ze vertegenwoordigen uit.

Liquid Becomings orkestreert een beweging over grenzen heen, put uit de symbolische rijkdom van water en onderstreept tegelijkertijd de urgentie ervan en benadrukt de veranderlijkheid van de Europese identiteit zelf. Door kunstenaars een centrale plaats te geven en verschillende gemeenschappen langs de rivieren de Wisla, de Rijn, de Donau en de Taag, evenals in het historische centrum en de buitenwijken van Lissabon bij het project te betrekken, heeft Liquid Becomings het potentieel om een blijvende impact te hebben in het Europa van vandaag en om een gedeelde, meerstemmige toekomst te helpen verbeelden.

Anafi 1.5.4

Het Europese Paviljoen

Het Europees Paviljoen is een pan-Europees en multidisciplinair kunstprogramma dat de vraag naar Europa en zijn toekomst op de voorgrond plaatst door middel van artistieke projecten en kunstopdrachten. Het is in 2020 opgezet door de European Cultural Foundation (ECF) en komt voort uit de overtuiging dat we meer culturele ruimten nodig hebben die verder gaan dan de nationale grenzen om te onderzoeken en te verbeelden wat Europa is en wat het kan of zou moeten worden.

In 2023 lanceerde de ECF een nieuwe opdrachtsubsidie van 500.000 euro die wordt toegekend aan de culturele organisatie die het meest ambitieuze, fantasierijke en overtuigende project voor Het Europese Paviljoen 2024 presenteert.

Door frisse en inspirerende perspectieven te bieden op Europa en zijn toekomst, draagt The European Pavilion bij aan het dichter bij Europa brengen van zijn gemeenschappen aan ECF’s missie om een Europees sentiment te versterken.

Vertaald met DeepL.com (gratis versie)


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x