CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Lech Walesa over hoe Rusland te veranderen

WASHINGTON — Voormalig Pools president Lech Walesa, die deze week in de Amerikaanse hoofdstad was met een boodschap voor Amerikanen over het belang van het voortzetten van hun steun voor Oekraïne, zegt dat de wereld op dit moment een unieke kans heeft om politieke verandering in Rusland af te dwingen en deze niet voorbij mag laten gaan.

Walesa benadrukte tijdens een zeldzaam openbaar optreden dat terwijl de Oekraïners “moedig” vechten en westerse landen de helpende hand toesteken, de strijd om controle over het narratief te krijgen door middel van wat hij “vreedzame propaganda” noemde, de echte sleutel tot de overwinning is.

De 80-jarige arbeidersleider die politicus is geworden en Nobelprijswinnaar voor de Vrede zei dat hij vooral naar Washington was gekomen om te benadrukken hoe belangrijk het is om de informatieruimte te beheersen en om het land aan te moedigen om zijn leidersrol niet op te geven.
“De hele wereld heeft zich verenigd tegen Rusland. Zo is het nog nooit geweest. Het is onze grote kans om eindelijk orde op zaken te stellen in deze wereld,” zei Walesa in een toespraak op 8 februari in het Center for Strategic and International Studies (CSIS), een denktank in Washington.

Vertaald met DeepL.com (gratis versie)

Bron: RFE/RL http://tinyurl.com/n93k8wrx


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x