CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Cultuurmoord

Op 25 december 2023 nam het Azerbeidzjaanse parlement (de Milli Majlis) een verklaring aan waarin wordt beweerd dat er in wat nu Armenië is, vroeger een Azerbeidzjaanse gemeenschap was die door conflicten werd verdreven. Hoewel gebaseerd op schaars bewijs en zwakke retoriek, stelt dit document ook dat Azerbeidzjanen het recht hebben om naar dit land terug te keren.

Verdere agressie van Azerbeidzjan tegen Armenië kan daarom niet worden uitgesloten, ondanks stappen in de richting van een mogelijke wapenstilstand in de afgelopen maanden. Verschillende landen, waaronder Frankrijk en Iran, hebben Azerbeidzjan al gewaarschuwd voor een bezetting van de Zuid-Armeense provincie Syunik om toegang te krijgen tot zijn exclave Nakhchivan via de Zangezur-corridor, die langs de Iraans-Armeense grens loopt.

Naast de strategische doelen van Azerbeidzjan is er een geschiedenis van etnische zuivering en genocide in de regio. Dit heeft geleid tot enorme culturele en menselijke verliezen.

Een verdeelde stad
Iran is het enige land met een moslimmeerderheid in de regio waar de Armeense diaspora nog relatief vreedzaam samenleeft. Armeens historisch erfgoed wordt er gerespecteerd en bezocht door mensen van alle gezindten en wordt zelfs gepromoot onder toeristen.

Vertaald met DeepL.com (gratis versie) Lees verder in het Engels op The Conversation:

http://tinyurl.com/3rsjhmt8

Of download hier het artikel:


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x