CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Kan Europa Poetin aan zonder de V.S.?

Originele oude Sovjet propaganda poster getiteld: De wurgers van vrijheid en democratie. Met een karikatuur van een man met een geweer in de ene hand en een knuppel met een piratenschedel en bottenvlag met de tekst ‘order’ democratie’ eraan vastgeketend in de andere hand, een mes tussen zijn tanden en een raket over zijn schouder stappend op de grond uit de tonnen van een oorlogsschip van de Amerikaanse marine met raketten en radar onder Amerikaanse vlag met een dollarteken in plaats van sterren, met als bijschrift ‘moderne zeepiraten’. Tekst in Russisch beschrijft de troepen van NAVO-landen die worden ingezet om democratische machten te onderdrukken die protesteren tegen de verslechtering van de levensomstandigheden, de stijging van de kosten en de versterking van het militaristische beleid, waarbij de VS worden genoemd in de conflicten in Midden- en Zuid-Amerikaanse landen, oorlogen in Korea, Vietnam, Libië, Grenada; en Engelse conflicten met Noord-Ierland en de Falklandeilanden, met foto’s van soldaten van het Amerikaanse leger in Grenada en Engelse soldaten aan land op de Falklandeilanden. Horizontaal. Zeer goede staat, vouwen aan de randen. Land van uitgifte: Rusland, ontwerper: Onbekend, afmeting (cm): 34×45, jaar van drukken: 1980s

Kan Europa in zijn eentje een Russische aanval afweren? Het is een vraag die tot nu toe onderwerp van discussie was. Maar in de nasleep van de invasie van het Kremlin in Oekraïne en met Donald Trump in opkomst in de peilingen, worden Europese beleidsmakers er plotseling mee geconfronteerd. De voormalige – en mogelijk toekomstige – president van de VS heeft naar verluidt functionarissen van de Europese Unie verteld dat de V.S. het continent niet te hulp zal schieten als het wordt aangevallen. Maar voor Europa zou het terugdraaien van decennia van onderinvestering in het leger en het opnieuw opbouwen van een industriële basis enorme hoeveelheden geld en vijf tot tien jaar kosten, aldus verschillende huidige en voormalige militaire functionarissen. Dat is tijd die Europa misschien niet heeft. POLITICO keek naar welke capaciteiten Europa nu heeft, zijn plannen om ze te versterken en de implicaties van een potentieel einde aan Europa’s Pax Americana – inclusief discussie in sommige landen over de noodzaak van hun eigen, onafhankelijke nucleaire afschrikkingsmiddelen.

https://www.politico.eu/article/europe-trump-ukraine-war-russia-nato-vladimir-putin/


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x