CONTACT

info@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Openlijke kritiek op Poetin

Russische presidentskandidaat: Oekrainse oorlog ‘Grote fout’

MOSKOU, 11 januari (Reuters) – Boris Nadezhdin, een politicus die zich kandidaat stelt om het op te nemen tegen Vladimir Poetin in de komende presidentsverkiezingen in Rusland, noemt de oorlog in Oekraïne “een grote fout”. Hij zei dat donderdag (11 januari) in een gesprek met vrouwen van soldaten .

Nadezhdin die een centrumrechtse partij genaamd Burgerinitiatief vertegenwoordigt die geen zetels in het parlement heeft, probeert de benodigde honderdduizend handtekeningen van mensen in heel Rusland te verzamelen om het tegen Poetin op te kunnen nemen. De zestigjarige Nadezhdin, vertelde de vrouwen van soldaten dat de oorlog, die door het Kremlin een “speciale militaire operatie” wordt genoemd, “natuurlijk een grote fout van Poetin is en dat de gevolgen zeer ernstig zullen zijn”.
Hij zei dat de soldaten aan het front “hun schuld vervullen, daar daadwerkelijk hun bloed vergieten en hun leven riskeren – we willen dat ze gewoon terugkomen.”

Poetins herverkiezing lijkt boven alle twijfel verheven aangezien hij de totale controle over de macht heeft. Zijn bekendste tegenstander, Alexei Navalny, zit een gevangenisstraf van in totaal meer dan 30 jaar uit in een Arctische strafkolonie. Critici in binnen- en buitenland beschouwen het hele verkiezingsproces als een schijnvertoning. Het blijft onduidelijk of het Nadezhdin zal lukken om de vereiste honderdduizend handtekeningen te verzamelen en hoe ver hij kan gaan in zijn kritiek op de oorlog. Kort nadat Poetin bijna twee jaar geleden zijn leger Oekraïne instuurde, nam Rusland wetten aan die zware gevangenisstraffen introduceerden voor het “in diskrediet brengen” van de strijdkrachten of het verspreiden van opzettelijk onjuiste informatie over hen.

Nadezhdin heeft beloofd een plan te presenteren om het conflict te beëindigen. Vorige week uitte hij ook scherpe kritiek op de autoriteiten over de uitval van de verwarming in delen van Rusland tijdens een uitzonderlijk koude winter.
“Steden bevriezen. Wie is schuldig?” vroeg hij in een Telegram-post. “De enorme bedragen die zijn uitgegeven en gepland voor de speciale militaire operatie hadden kunnen worden geïnvesteerd in het verbeteren van de levenskwaliteit van mijn medeburgers.”

Poetin maakte het centrale belang van de oorlog voor zijn herverkiezingscampagne duidelijk toen hij vorige maand tijdens een bijeenkomst met soldaten en moeders van in de strijd gesneuvelde mannen zijn voornemen aankondigde om zich opnieuw verkiesbaar te stellen. Vorige week vierde hij het Orthodoxe Kerstfeest tijdens een kleine dienst met familieleden van enkele gesneuvelden.
Dit is een ingekorte bewerking van een Reuters-bericht.

Wie is Boris Nadezhdin? Lees: https://en.wikipedia.org/wiki/Boris_Nadezhdin


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x