CONTACT

info@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Politiek in Slowakije

Gelezen op Balkaninsight.com

Slowakije krijgt in 2024 een nieuwe president, nadat de zittende president, Zuzana Caputova, in juni aankondigde dat ze niet herkiesbaar zou zijn bij de presidentsverkiezingen die uiterlijk in april zouden plaatsvinden, op grond van een gebrek aan kracht voor nog een termijn van vijf jaar.

De eerste vrouwelijke president van Slowakije, een van de populairste leiders van het land, is niet gespaard gebleven van de bakstenen en knuppels die deel uitmaken van het gemene, gepolariseerde politieke debat in het land. Deze gescheiden moeder van twee kinderen, advocate en vaandeldrager voor progressieve doelen klaagt momenteel de nieuwe premier, Robert Fico, aan voor leugens die hij en zijn Smer-partij over haar zouden hebben verspreid tijdens de woedende verkiezingscampagne in september.

Fico, een strijdlustige pro-Russische populist, heeft lang geleden de beleefdheid, proportionaliteit en nauwkeurigheid laten varen in zijn streven om weer aan de macht te komen nadat hij in 2018 uit zijn ambt werd gezet na massale straatprotesten in de nasleep van de huurmoord op onderzoeksjournalist Jan Kuciak en zijn verloofde, Martina Kusnirova.

verder lezen: https://balkaninsight.com/2024/01/04/slovakia-in-2024-a-new-president-same-old-economy/


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x