CONTACT

info@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Russische tegoeden afpakken

Hoewel beleidsmakers in de Verenigde Staten en Europa huiverig zijn voor het gebruik van in beslag genomen Russische bezittingen om de oorlogsinspanningen en wederopbouw van Oekraïne te steunen, zijn hun zorgen op zijn best misplaatst. Oekraïne heeft deze fondsen dringend nodig om de oorlog te winnen en het is gewetenloos om deze middelen nu niet beschikbaar te stellen.

NEW YORK – Terwijl de oorlog van Rusland tegen Oekraïne zowel regionaal als wereldwijd verwoestingen blijft aanrichten, geven het Oekraïense volk en hun bondgenoten blijk van een opmerkelijke vastberadenheid en moed. Maar bijna twee jaar nadat Rusland zijn grootschalige invasie lanceerde, wordt het steeds duidelijker dat de internationale gemeenschap veel meer kan en moet doen om te helpen.

Hoewel de G7-landen en andere regeringen over de hele wereld buitengewoon gul zijn geweest in hun steun aan de Oekraïense oorlogsinspanningen, zijn er in sommige kringen tekenen van groeiende vermoeidheid – een ontwikkeling waarop Rusland lijkt te hebben geanticipeerd. Nu de Verenigde Staten en de Europese Unie er in december niet in zijn geslaagd om meer dan 100 miljard dollar aan hulp toe te zeggen aan Oekraïne, is het idee om beslag te leggen op Russische tegoeden die door westerse landen zijn bevroren, opnieuw opgedoken als mogelijke oplossing.

https://prosyn.org/0eF4XDM

https://www.project-syndicate.org/commentary/seizing-russia-foreign-assets-could-help-fund-ukraine-reconstruction-by-joseph-e-stiglitz-and-andrew-kosenko-2024-01


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x