CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Rusland is te verslaan

Een wrange kerstboodschap: Met een kwart procent van ons gezamenlijk bruto binnenlands product aan militaire uitgaven kunnen de landen uit de zogenoemde ‘Ramstein Contact Groep’ (waaronder 31 Navo-landen) de oorlog tegen Rusland in Oekraine eindeloos volhouden. Rusland kan dat niet. De kwestie is het komende half jaar minimaal 50.000 Russische soldaten te laten sneuvelen. Dat is Poetins achilleshiel: Hij is bang te mobiliseren. De enige hoop is dat het Russische leiderschap door Westerse vastbeslotenheid eerder zal inzien dat de oorlog niet valt te winnen.

Met dank aan (de nieuwsbrief van) Michiel Bicker Caarten:

De Estse regering heeft een gedetailleerde strategie voor de oorlog in Oekraïne gepubliceerd, bestemd voor de Navo-bondgenoten. Samengevat: de komende twee jaar kan Rusland niet escaleren omdat de verliezen – vooral aan mankracht – in Oekraïne te groot waren. Rusland is bezig in hoog tempo de wapenproductie op te voeren. Maar wij kunnen dat ook – makkelijk. De Ramstein Groep (54 landen, waaronder alle 31 Navo-lidstaten) heeft een gezamelijk BBP van €47 biljoen; onze bijdragen aan de oorlog zijn tot nu toe 0,2% daarvan. De defensiebegrotingen van de Ramstein-leden samen zijn 13x zo groot als die van Rusland. 

De oorlog kost Rusland nu 10 miljard euro per maand; de Ramstein-coalitie geeft tot nu toe gemiddeld 5,3 miljard per maand uit.

Wij kunnen dus de uitputtingsoorlog makkelijk aan; het gaat er om dit aan de Russen duidelijk te maken. ‘Wij zijn in een ‘battle of wills.’ Onze strategische taak is Rusland’s kansberekening te veranderen, en ze duidelijk te maken dat succes niet haalbaar is met militaire middelen.’

‘Het urgente korte-termijn doel is de Russen van de overtuiging af te helpen dat de oorlog in 2024 klaar kan zijn. Dat moet het jaar zijn waarin Oekraïne en wij de militaire en productie-fundamenten bouwen die nodig zijn om Rusland te verslaan.’

Eén van de doelen is de komende tijd zo veel mogelijk Russen te doden. (ja, dat klinkt cru.) Rusland kan nu 130.000 getrainde, op elkaar ingewerkte soldaten per zes maanden leveren. ‘Het is dus zaak om stelselmatig tenminste 50.000 Russische soldaten per zes maanden uit te schakelen, zodat Rusland geen effectieve aanvalskracht kan opbouwen. Dit is Oekraïne tot nu toe gelukt.’

Intussen moeten wij in het Westen duidelijk onze productiecapaciteit van vooral ammunitie opvoeren. Maar nogmaals, zeggen de Letten: dat is economisch makkelijk haalbaar. ‘Slechts 0,25% van ons gezamenlijk BBP is 120 miljard euro per jaar, meer dan voldoende om deze strategie uit te voeren.’


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x