CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Russische roulette

Goed stuk in War on the Rocks: https://tinyurl.com/3vubat2u en wel hierom:

Rusland heeft van alles heel veel: Wapens, atoomwapens, olie, gas, geld, corruptie (ook handig). Toendra, steppe, wouden, er komt geen einde aan. Behalve mensen. Rusland heeft niet heel veel mensen. Om oorlog te voeren bijvoorbeeld. Rusland geeft merkwaardig genoeg ook niet heel veel om mensen. Het springt – op zijn zachtste gezegd – nogal nonchalant om met mensenlevens.

Dat is vreemd, gezien de mensenschaarste in Rusland die endemisch is en ver teruggaat, tot Catharina de Grote of nog verder. Het is een enorm land met een mensvijandig klimaat en de Tsarina zette de straf van ‘Verbanning naar Siberie’ al in om te zorgen dat er in de uithoeken van het rijk ook wat mensen zouden wonen. Demografische spreiding is in Rusland een beetje de armoede verdelen.

Hoe dat zo komt? Het is er gewoon niet zo heel gezellig. Veel oppervlak ligt rond de poolcirkel: veel korte dagen, lange koude winters. Het heeft een landklimaat: ’s zomers snikheet, ’s winters stervenskoud. Veel mannen zuipen zich dood aan illegaal gestookte alcohol en hun levensverwachting is extreem laag. Heel veel kinderen groeien en groeiden op zonder vader. Het leven in Rusland is en was in onze West-Europese optiek zonder meer hardvochtig te noemen.

Het is geen land waar de verworpenen der aarde massaal hun toevlucht zoeken zoals in het ‘kapitalistische’ westen.

Maar hoe win je dan een oorlog die je zelf bent begonnen tegen een verzonnen vijand? Dat is een heikele kwestie, zo wordt uitgelegd in dit artikel op War on the Rocks. Het is een beetje Russische roulette: het noodlot tarten, flirten met de dood, ‘va banque’ spelen, ‘rien ne va plus’.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x