CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Moderne Tijden en de Grote Dictator*

Net als de Nazi ’s die hij zo zegt te verafschuwen, dweept Poetin met een pseudo-modernisme dat ook dictators zoals Stalin en Mussolini zo graag etaleerden. Hun grotendeels imaginaire werkelijkheid doet denken aan het aloude Russische Potempkin-dorp, een bordkartonnen facade die de armoede voor de Tsarina aan het oog moest onttrekken.

Door (Andrey Pertsev / Meduza website, via Carnegie Politika.)

De Russische presidentsverkiezingen van 2024 lijken een van de drukste en duurste herverkiezingscampagnes ooit voor president Vladimir Poetin te worden. De stemming vindt plaats tegen een achtergrond van evenementen zoals een enorme tentoonstelling over de successen van het Poetin-tijdperk, een maandenlange patriottische wedstrijd en een Wereld Jongeren Festival.

Dit alles wordt georganiseerd door de adjunct-stafchef van het Kremlin, Sergei Kiriyenko, die toezicht houdt op de binnenlandse politiek. Het is ontworpen om de theatrale achtergrond van een zogenaamd bloeiend land te creëren en tegelijkertijd de illusie van echt democratische verkiezingen in stand te houden, wat helpt om de officiële resultaten, die ongetwijfeld een grote overwinning voor Poetin zullen opleveren, te legitimeren.

Een tentoonstelling met de laconieke titel “Rusland” opent op 4 november in het All-Russia Exhibition Center, een tentoonstellingspark uit het Stalin-tijdperk dat bestaat uit tientallen individuele paviljoens in Moskou. Het zal tot april duren en het Kremlin heeft er geen geheim van gemaakt dat het naar verwachting een belangrijke rol zal spelen in de campagne van Poetin (hoewel het niet wordt gefinancierd door de officiële herverkiezingscampagne). Het organisatiecomité wordt geleid door Kiriyenko zelf.

*vrij naar Charlie Chaplin.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x