CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

NYT peilt: Trump Republikeinse kandidaat

Trump verkozen in 2024? Een politieke crisis in de V.S. Wat zou dat betekenen voor de oorlog in Europa? Je houdt je hart vast.

Voormalig president Donald J. Trump domineert over zijn rivalen in de race om Republikeinse Presidentskandidaat te worden en laat zijn naaste uitdager, gouverneur. Ron DeSantis van Florida, verpletterend met 37 procentpunten achter zich onder kiezers die waarschijnlijk Republikeins zullen stemmen in 2024. Dit blijkt uit de eerste NewYork Times/Siena College-peiling. De enquête wees uit dat Trump een beslissende voorsprong had in bijna elke demografische groep en regio en in elke ideologische vleugel van de partij, omdat Republikeinse kiezers hun zorgen over zijn escalerende juridische problemen wegwuifden. Hij leidde met grote marges onder mannen en vrouwen, jongere en oudere kiezers, gematigden en conservatieven, mensen die naar de universiteit gingen en degenen die dat niet deden, en in steden, voorsteden en landelijke gebieden. De peiling laat zien dat een aantal van de belangrijkste campagneargumenten van Ron DeSantis – dat hij electoraal gezien te verkiezen is boven Trump, en dat hij effectiever zou regeren – tot nu toe weinig hout snijden. Zelfs Republikeinen die gemotiveerd zijn door het soort kwesties die de opkomst van de heer DeSantis hebben aangewakkerd, zoals het bestrijden van de “radicale woke ideologie”, gaven de voorkeur aan de voormalige president. Over het geheel genomen leidde Trump over DeSantis met 54 procent tegen 17 procent. Geen enkele andere kandidaat kreeg meer dan 3 procent steun in de peiling.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x