CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

De Commissie valt uit elkaar

https://www.politico.eu/article/ursula-von-der-leyen-losing-commissioners-european-parliament-election-2024/

Als je dit leest, dan denk ik onwillekeurig: Markt Rutte heeft precies die kwaliteiten die Ursula von der Leyen kennelijk zo node mist: het vermogen om van een samengeraapt team een echt hecht team te maken. Het zou mij niet verbazen als Rutte zich achter de schermen warm loopt voor de post van Commissievoorzitter. Hij heeft zich het afgelopen jaar nadrukkelijk gemanifesteerd en geprofileerd als ‘Europeaan’. Hij is een ‘Man ohne Eigenschaften’, sociaal handig en ongehoord plooibaar. Rutte wordt werkelijk niet koud of warm van een Orban, een Melloni of een Morawiecki. Rutte is een on-Nederlands gewiekste en gehaaide machtspoliticus. En Europa besturen draait – vooralsnog – helaas veel meer om macht dan om principes.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x