CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Russische Hongerpolitiek

In oktober vorig jaar verbood Rusland een documentaire over de hongersnood in delen van de Sovjet-Unie, waaronder Oekraïne, tussen 1921 en 1923 en trok de filmvergunning in. Nu gaat de film in het Verenigd Koninkrijk in première (met Engelse ondertiteling) op 22 juni in Oost-Londen.

Famine is een artistiek verfijnde maar in veel opzichten onopvallende historische documentaire. Het vertelt de kijkers goed over het onderwerp, dat niet bekend is bij het Russische publiek, ondanks het feit dat het een van de meest traumatische gebeurtenissen uit de geschiedenis van het land en de ergste hongersnoden van de 20e eeuw is. Ongeveer 5 miljoen mensen kwamen om en het zou nog erger zijn geweest als de VS geen internationale hulpactie had opgezet.

Lees verder op The Conversation: https://tinyurl.com/5n7rzwdf


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x