CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Bron: Bloomberg

Updated on

Duitsland is decennialang de economische motor van Europa geweest en heeft de regio door de ene crisis na de andere gesleept. Maar die veerkracht neemt af, en dat betekent gevaar voor het hele continent.

Een decennialang gebrekkig energiebeleid, de teloorgang van auto’s met verbrandingsmotor en een trage overgang naar nieuwe technologieën vormen samen de meest fundamentele bedreiging voor de welvaart van het land sinds de hereniging. Maar anders dan in 1990 ontbreekt het de politieke klasse aan leiderschap om structurele problemen aan te pakken die de kern van het concurrentievermogen van het land aantasten.

“We zijn als samenleving naïef geweest omdat alles in orde lijkt”, vertelde BASF SE Chief Executive Officer Martin Brudermüller aan Bloomberg. “Deze problemen die we in Duitsland hebben, stapelen zich op. We hebben een periode van verandering voor de boeg; ik weet niet of iedereen dit beseft.”

https://tinyurl.com/bdz7fpwh


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x