CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Foto: bron Wikipedia

Erdogan: Niet aan komen, vooral met rust laten!

Er zijn veel redenen voor westerse leiders om Recep Tayyip Erdoğan niet te mogen. Tijdens zijn 20-jarige bewind aan de top van de politiek van zijn land heeft de Turkse president journalisten en oppositieleden gevangengezet, demonstranten hard aangepakt en de economie slecht beheerd.

Op het gebied van het buitenlands beleid heeft deze volmaakte sterke man toenadering gezocht tot Rusland, een inval gedaan in Syrië en zijn veto in de NAVO gebruikt om de toetreding van Zweden te blokkeren op een kritiek moment voor het bondgenootschap.

Maar er is één reden waarom vooral de EU-leiders de ouder wordende leider zouden kunnen missen als hij verliest van zijn centristische uitdager Kemal Kılıçdaroğlu bij de presidentsverkiezingen op 14 mei. Met Erdoğan aan de macht, vooral omdat hij de afgelopen jaren een steeds autoritairder koers is gaan varen, heeft de EU de vraag of Turkije tot de EU moet toetreden uit de weg kunnen gaan.

Lees verder op Politico: https://tinyurl.com/yacpt43n


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x