CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

In december kwamen de deelnemers van het European Cold War Heritage Network twee dagen bijeen in Nederland om te discussiëren en meer te leren over het Europese erfgoed uit de Koude Oorlog. EHT volgde de groep tijdens hun bezoek aan Vliegbasis Soesterberg – een voormalige Nederlands-Amerikaanse militaire luchtmachtbasis die natuurgebied en erfgoedlocatie is geworden – om te zien waarom dit netwerk van mening is dat het erfgoed uit de Koude Oorlog nog nooit zo relevant is geweest. “Langzaam beginnen mensen zich te realiseren dat de Koude Oorlog gemeenschappelijk Europees erfgoed is.”

Voor Ben de Vries van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), een van de drijvende krachten achter het European Cold War Heritage Network, is het tweedaagse bezoek aan Nederland een van de hoogtepunten van het netwerk na vier online webinars: “De Koude Oorlog focus begon aanvankelijk met een opdracht van het Nederlandse ministerie van Cultuur om ‘potentieel Koude Oorlog erfgoed’ in Nederland te identificeren. Dat betekende kijken naar historische objecten, ensembles en infrastructuren, maar ook in contact komen met andere landen”, legt hij uit terwijl onze gids ons over de voormalige militaire vliegbasis leidt. Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Lees het artikel: https://tinyurl.com/cvw6ahfj

lees het artikel:


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x