CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

We laten Oekraïne niet in de steek!

Kom op 24 februari naar de grote demonstratie voor Oekraïne in Amsterdam. Start om 16.00 u. op het Museumplein, daarna op de Dam. Demonstratie van 17.00 tot 19.00 uur

Op 24 februari 2023 is de Russische invasie in Oekraïne een jaar oud. Al 365 dagen lang begaan Russische troepen ongekende gruwelijkheden tegen onschuldige Oekraïense burgers, met vele doden en miljoenen vluchtelingen tot gevolg. Op deze droevige verjaardag starten wij, inwoners van Europa, een massaal protest. De oorlog tegen Oekraïne is een oorlog tegen heel Europa. Het is een directe aanval op onze Europese beschaving, op onze waarden van vrede, democratie en solidariteit. Wij verdedigen onze toekomst en die van onze kinderen, kleinkinderen en alle komende generaties. Daarom gaan wij die dag massaal de straat op! En roepen we alle bezorgde burgers op protest te laten horen.

Stichting Oekraïners in Nederland, Amnesty International, Pax, the The Soul of Europe en Volt organiseren een nationale demonstratie op De Dam in Amsterdam. De gedeelde boodschap: deze agressie accepteren wij niet, de oorlog moet stoppen. Namens Volt zal Laurens Dassen spreken tijdens het protest. Andere partijen die aansluiten zijn GroenLinks, Partij voor de Dieren en Partij van de Arbeid, D66.

Laurens Dassen: “Door het verspreiden van desinformatie, het mobiliseren van jonge Russen en het inrichten van een corrupte oorlogseconomie maakt Poetin al een jaar lang onnodige slachtoffers omwille van een Russische terugkeer naar de Sovjet-tijd. Europa en Nederland moeten daadkrachtig en sterk achter Oekraïne blijven staan. We moeten niet vergeten waar het om moet gaan. Het tegengaan van het menselijke leed en het terugbrengen van stabiliteit en veiligheid in Oekraïne en daarmee op het Europese continent.

Volt organiseert protestacties in 15 Europese landen, samen met andere organisaties en partijen. In heel Europa laten wij onze steun voor Oekraïne horen. Waar we meedoen, vind je hier. 

Verdere informatie: 

Wat gaat er gebeuren? Massaal protest tegen de Russische agressie in Oekraïne, sprekers van de Oekraïense gemeenschap, de politiek en maatschappelijke organisaties sluiten aan.

Contact voor de pers: 

Anna Strolenberg – anna.strolenberg@volteuropa.org, 06 28 25 05 03 en Floris Hurts – floris.hurts@volteuropa.org, 06 2013 5727


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x