CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

De Geschiedenis Val

IAN BURUMA, The Conversation.

Wanneer Vladimir Poetin de verschrikkingen van nazi-Duitsland oproept om het misdadige gedrag van Rusland in Oekraïne te rechtvaardigen, maakt hij zich schuldig aan een kwaadaardige verdraaiing van de geschiedenis. Maar de tegenstanders van Rusland moeten niet in dezelfde val trappen en zich verzetten tegen gemakzuchtige parallellen, zoals het vergelijken van Poetin met Hitler.

NEW YORK – In zijn toespraak in Volgograd, vroeger bekend als Stalingrad, riep de Russische president Vladimir Poetin onlangs de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog op om zijn invasie in Oekraïne te rechtvaardigen. “Steeds weer moeten we de agressie van het collectieve Westen afslaan,” zei hij met een uitgestreken gezicht, zonder te vermelden dat het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten tijdens de oorlog bondgenoten van de Sovjet-Unie waren. Toen en nu, voegde hij eraan toe, wordt Rusland bedreigd door Duitse tanks en moet het zich verdedigen tegen “de ideologie van het nazisme in haar moderne vorm”.

Dit is natuurlijk een kwaadaardige verdraaiing van de geschiedenis, cynisch gebracht op de plaats waar meer dan een miljoen Sovjet- en Duitse soldaten stierven tijdens de dodelijkste slag van de Tweede Wereldoorlog. Rusland verdedigt zichzelf niet; het is een soeverein land binnengevallen waarvan de president, Volodymyr Zelensky, toevallig een Joodse man is die familieleden heeft verloren in de Holocaust. De suggestie dat de nazi-ideologie Zelenski en zijn Oekraïners ertoe drijft hun land te verdedigen tegen de agressie van Rusland is absurd, zelfs naar Poetins maatstaven.

http://(https://www.project-syndicate.org/commentary/misremembering-the-past-putin-volgograd-speech-by-ian-buruma-2023-02


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x