CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

De oorlog is economisch en Rusland verliest die

De oorlog is economisch en Rusland verliest die. Goed om daar even bij stil te staan nu de Russen het offensief in de Donbass zijn begonnen. Goed stuk van het HCSS, Jilles van den Beukel en Julia van Geuns. De markt voor LNG (vloeibaargemaakt aardgas dat per schip wordt vervoerd) verdringt de markt voor pijplijngas en Rusland heeft de LNG-boot gemist. Net als de markt voor schaliegas. Omdat het een maffiastaat is die vanwege zijn byzantijnse intransparantie niet in staat is buitenlandse technologische innovatie in zijn economie te incorporeren.

De Verenigde Staten zijn sterk in beide en dwingen Rusland op de energiemarkt geopolitiek op de knieen. Dat was al begonnen voor de oorlog in Oekraine. De LNG-markt is een kopersmarkt door zijn groeiende aanbod, waarin vooral de verkopers met elkaar moeten concurreren.

De gehele Russische economie bevindt zich op een doodlopende weg omdat zij – en met name de staat – afhankelijk is van olie- en gasexport en verder niets betekenisvols produceert voor de wereldeconomie. De meest succesvolle Russen zijn genaturaliseerd tot Amerikaan en besturen bedrijven als Google ( Sergey Brin) of zijn tech-investeerder zoals Yuri Milner.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x