CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

HET MOOISTE MUSEUM VAN DE WERELD IN LONDEN

Ik sla het bijna nooit over. Mijn favoriete museum. Waar ik altijd opnieuw wordt verrast. Door de tentoonstelling, door de vaste collectie, door de audio tour. En niet te vergeten door de teksten die bij de kunstvoorwerpen of de foto’s staan. En toegegeven, het voelt toch een beetje of je bij de koningin naar de wc gaat als je een plas moet doen. Nooit heb ik in een museum mooier mijn gemak genomen. Ik heb het over de Queen’s Gallery in Buckingham Palace*.

IMG_7348

Tentoonstellingen die je nooit meer vergeet. Ik zag er Faberge* met zijn eieren, foto’s uit het koninklijk huis archief met briljante toelichting, en de werken van Canaletto, de grachten van Venetië. Schilderijen van meesters uit heel Europa. Het museum ademt Europa. Niet vreemd: sinds Koningin Victoria heeft het Britse Koningshuis familiebanden met vrijwel alle landen van ons continent: Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Griekenland, Nederland, België, Rusland en ga zo maar door. Soms is de gelijkenis van leden van de ‘Royal Family’ met familieleden verbluffend. Neem nu Prince Michael of Kent. Als je hem ziet, denk je aan de afgezette Russische Tsjaar Nicolaas II. En sla de museumwinkel niet over. Als je dan perse een souvenir vanuit Londen wil meenemen, vind je hier iets wat je altijd wel kunt gebruiken en stijlvol is. Wat het helemaal afmaakt: het museum is klein. Je hebt altijd het idee dat je alles hebt gezien. Je gaat er nooit vandaan met het idee: ik heb de helft gemist.

IMG_1819


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x