CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

De échte Mr. Mosher (The Grand Budapest Hotel)

(Door onze correspondent cinematografie, Gerrit-Jan Hofsté)
Deze foto doet me denken aan The Grand Budapest Hotel. Een film uit 2014 over een Grand Hotel uit reeds lang vervlogen tijden.
In december 2017 was ik zelf ook in zo’n Grand Hotel. We filmden een promo voor de Netflix serie The Crown in het Imperial Hotel te Wenen. De Royal suite was ons filmdecor. Er werd geklopt en tussen de kabels en lampen door liep ik naar de deur. Een keurig geklede oudere heer stelde zich voor en vertelde dat hij de oud-conciërge van het hotel was. Zijn naam, Michael Mosher. Hee, die naam kwam me bekend voor. Kent u die film van Wes Anderson, vroeg ik hem? Daar zit namelijk ook een Mr. Mosher in. Niet geheel toevallig, want de Mr. Mosher die hier in hoogst eigen persoon voor mij stond bleek namelijk de leermeester van regisseur Anderson te zijn geweest. Hij had hem wekenlang onder zijn hoede gehad en wegwijs gemaakt in dit Grand Hotel. Ik was zeer vereerd met dit hoge bezoek in deze Royal suite van dit heuse Grand Hotel. Voor mij was dit een koninklijke klus met een gouden randje.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x