CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Uniek in Limburg: Museum Romeinse Katakomben

Valkenburg-Romeinse_catacomben_(1)Wil je het oude Rome ervaren maar is Italië toch iets te ver reizen? Bezoek dan de Romeinse Katakomben in het Limburgse Valkenburg.

Rond 1900 begon de Nederlands architect Pierre Cuypers (bekend van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam) samen met de industrieel Jan Diepen aan de bouw van dit unieke museum. Een projectteam reisde af naar Rome voor onderzoek naar de originele catacomben, en met steun van de autoriteiten van de stad en het Vaticaan werden deze uiteindelijk authentiek nagebouwd in Valkenburg.

Waan je in het Rome uit de derde en vierde eeuw en ontdek deze ondergrondse begraafplaatsen! Van de simpele graven van de alledaagse burgers tot rijkelijk versierde grafkamers van de elite, alle lagen van de samenleving worden weergegeven in deze unieke replica. Het is dan wel een replica, maar wel de enige die de catacomben van Rome volledig intact weergeeft. De oorspronkelijke catacomben zijn inmiddels gedeeltelijk niet meer toegankelijk voor publiek. Zo is een deel van de crypten niet meer te bezoeken door slijtage en zijn er vele fresco’s niet meer goed bewaard gebleven, die in het Museum Romeinse Katakomben in Valkenburg nog in hun volle glorie te bewonderen zijn! Dit museum geeft een prachtig inkijkje in de levens, cultuur en de alledaagse gewoonten van de bevolking van het oude Rome. Daarnaast heeft het museum het als doel opgesteld om niet alleen het verleden weer te geven maar ook om een verbinding te maken naar het heden. Hiervoor worden vaak tentoonstellingen en educatieve programma’s georganiseerd om de Romeinse ervaringen en cultuur te verbinden aan onze hedendaagse samenleving.

Dus wacht niet langer en laat je meenemen naar een verloren tijd! Nog meer overtuiging nodig? Bekijk dan eerst de museumpagina op onze website of ga naar de website van het museum.

Rondleidingen
Wil je toch iets meer te weten komen over de grafkamers en de kunst die ze bevatten? Dan zijn er meerdere opties voor rondleidingen! Bij een standaard rondleiding leer je meer over bijvoorbeeld fresco’s en gaat de gids dieper in op 5 tot 7 grafkamers. Ook zijn er themarondleidingen die een bepaald onderwerp nemen als leidraad voor de tour.

https://museumtv.nl/tentoonstelling/de-collectie-van-museum-romeinse-katakomben/

 

De collectie van Museum Romeinse Katakomben


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x