CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Europa Cinemas

Screen Shot 2019-10-18 at 21.49.52

Trailer Europa Cinemas 2018 from Europa Cinemas on Vimeo.

Europa Cinemas ( https://www.europa-cinemas.org/en ) wordt sinds zijn oprichting ondersteund door de Europese Commissie (Creatief Europa / MEDIA-programma) en door de CNC (Frankrijk) en is het eerste netwerk van bioscopen dat zich richt op Europese films. Opgericht in 1992 op initiatief van een groep van dertig bioscoopexploitanten, is het in 25 jaar tijd uitgegroeid tot een netwerk van meer dan 1.100 bioscopen (bijna 3.000 schermen) in 43 landen.

De belangrijkste doelstellingen van het netwerk zijn het verlenen van operationele en financiële steun aan bioscopen die zich ertoe verbinden een aanzienlijk deel van hun vertoningen aan niet-nationale Europese films te wijden en activiteiten voor een jong publiek te organiseren.

Dankzij Eurimages en het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling, strekt de actie van Europa Cinemas zich uit tot landen in Oost-Europa, de Balkan, Rusland en Turkije. Daarnaast zijn 42 zalen (44 zalen) in 42 steden in 31 landen in Europa en de rest van de wereld ook geassocieerd met het Europa Cinemas-netwerk in het kader van het partnerschap met het Institut Français.

Het netwerk staat open voor alle soorten bioscopen, van de gemeentelijke bioscopen tot de multiplexen, en heeft zich volgens de ondersteuningsprogramma’s ook tot ver buiten Europa uitgebreid: gisteren in Azië en Latijns-Amerika via het Mundus-programma, morgen in Canada via het Eurimages-programma. Europa Cinemas draagt er zo toe bij om van Europa en zijn culturele diversiteit een gemeenschappelijk idee te maken over de hele wereld.

______

EEN PLAATS VAN UITWISSELING
EN INNOVATIE
Door zijn gemeenschappelijke acties is het netwerk ook een plaats van uitwisseling, die verschillende ontmoetingen biedt die het delen van ervaringen van de bioscoopleden stimuleren:

Een tweejaarlijkse grote conferentie, een bijeenkomst van bioscoopexploitanten in Cannes, seminaries en labo’s over innovatie en publieksontwikkeling, uitwisselingsprogramma’s tussen bioscopen, deelname van bioscoopexploitanten aan de vijf jury’s van het Europa Cinemas Label.

Buiten hun grenzen ontmoeten de professionals van de tentoonstelling elkaar rond gemeenschappelijke thema’s, dat het gaat om de implementatie van de digitale transitie van 10 jaar geleden, waarvoor Europa Cinemas een pioniersrol heeft gespeeld, of om publieksontwikkeling en marketinginnovatie vandaag.

______

EEN STERKE EN LANGE TERMIJN
ACTIE
Het netwerk vertegenwoordigt nu 78 miljoen bezoekers per jaar voor Europese films. Geschat wordt dat bijna 60% van de onafhankelijke Europese films die buiten het land van oorsprong in Europa Cinemas bioscopen worden vertoond, in Europa Cinemas theaters worden vertoond.

De kracht van haar actie ligt in financiële steun in ruil voor de langetermijninvestering van de bioscopen, die hun volledige onafhankelijkheid behouden, in een programmeringsbeleid dat resoluut gericht is op Europese films en hun promotie.

De steun in het kader van het MEDIA-programma varieert van maximaal 15 500 euro per jaar voor een bioscoop met één zaal tot 45 500 euro voor een bioscoop met 15 of meer zalen. De steun voor de programmering bedraagt 80% van de steun van een bioscoop, waarvan 20% is gereserveerd voor activiteiten van het jonge publiek.

Een bonus voor diversiteit moedigt de leden van een bioscoop ook aan om het aantal nationaliteiten dat in hun Europese programmering vertegenwoordigd is, te verhogen. Een tweede bonus beloont bioscopen voor hun inspanningen om Europa Cinemas Label-films te programmeren.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x