Dracula’s kasteel: je kunt er echt naar toe.

RHA-793-875

 

Het is een literaire legende en het uitzicht is niet ook niet slecht. U kunt een reis naar de beruchte kasteel Bran in Transsylvanië ondernemen, het fictieve hooggelegen huis van ’s werelds meest beroemde vampier, graaf Dracula.

Diep verscholen in het Roemeense achterland torent de 12e eeuwse vesting boven de horizon uit. De spookachtige torens waren naar het schijnt het decor van Bram Stoker’s in 1897 gepubliceerde horrorroman Dracula. Het kasteel vormde niet de enige inspiratie voor het beroemde boek over de bloeddorstige heerser prins Vlad Dracul (Vlad de Spietser) leende zijn naam aan de boektitel. Helaas is Vlads oorspronkelijke woning nu een ruïne, en dichter bij vampierarchitectuur kom je niet dan in Bran Castle.

Home

 


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x