CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Credit Suisse: Nieuwe Europeanen

action_moria         tusk-refugee-centre_Euranetplus

 

Door alle emoties en het politieke tumult door de aanhoudende stroom vluchtelingen lijken we te vergeten dat al die mensen ook een remedie zijn tegen de snelle vergrijzing van de bevolking in Europa, aldus nieuwssite Euranet. Meer dan 80% van de vluchtelingen is jonger dan 34 jaar. De Belgische krant De Standaard geeft een helder overzicht van de vluchtelingenstromen.

Een rapport van Credit Suisse, getitel “With arms wide open?” concludeert dat de huidige stroom migranten een kans is, omdat het een impuls is voor de Europese economie. De arbeidsmarktkrapte die toeneemt doordat steeds meer mensen met pensioen gaan en de economie aantrekt, kan er door worden verlicht.

“Een groot aantal migranten is in onze optiek niet een economische netto-kostenpost,” stelt het rapport. “Volgens ons is het effect van een groot aantal migranten op de publieke middelen, pensioenen, bevolkingsontwikkeling en economische groei positief,” conludeert het rapport. “Al het geld dat we uitgeven aan migranten, aan hun basisbehoeften, zal zijn weg terugvinden naar de economie. Het rapport van Credit Suisse bevestigt wat Pew Research Center, eerder stelde in een recente studie die beklemtoont dat voor het rap vergrijzende Europa zich eigenlijk niet kan veroorloven de deur te sluiten voor nieuwe migranten

 

-


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x