CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Moderne Holmes weer terug in 19e eeuw

sherlock new-sherlock-pictureSteven Moffatt’s 21e eeuwse actualisering van Sherlock Holmes is een van de meest spraakmakende BBC-series van de afgelopen jaren, waarin Benedict Cumberbatch’s zorgvuldige vertolking het opneemt tegen een scala aan hedendaagse vijanden – onderwijl de gevoelsarmoede van Conan Doyle’s creatie levend houdend.
Voor de aanstaande kerstspecial, laat Moffatt de naar de tegenwoordige tijd verplaatste moderne Holmes en Watson weer terugkeren naar de originele Victoriaanse setting, maar ze lopen daar duidelijk rond met een postmoderne blik. Zoals je kunt zien in deze trailer wordt er een vette knipoog gemaankt naar Conan Doyle’s verhalen en de tv-serie zelf.

Mevrouw Hudson de huishoudster klaagt over haar kleine rol in het verhaal (een gewiekste knipoog naar haar uiteindelijke stelen van scne in de tv-serie), terwijl Watson, gespeeld door Martin Freeman, opmerkt dat hij een snor moet laten groeien om op te vallen – misschien een verwijzing naar Cumberbatchs inmiddels stratosferische roem in Hollywood?

Moffatt stelt dat “het is nog steeds dezelfde humor is. Maar in het juiste ’tijdperk spelen’ was ongelooflijk spannend. Gaat deze terugkeer naar de 19e eeuw van een naar de 21ste eeuw verplaatst verhaal te ver, of bent u net zo enthousiast als altijd.

 

 


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x