CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

café europa! (VPRO Radio)

 Schermafbeelding 2015-09-26 om 18.09.06

Is Europa in een diepe crisis? Na de financiële crisis worstelt de Europese Unie met de economische en politieke crisis in Griekenland, de geopolitieke crisis in Oekraïne en de vluchtelingencrisis rond de Middellandse Zee. Om nog maar te zwijgen over een dreigende Brexit. De vanzelfsprekendheid die onze Unie en de euro na de val van de Muur kenmerkte, lijkt voorgoed verdwenen.

Maar wat is in deze tijden van grote problemen nu eigenlijk de kracht van Europa? Hoe vitaal is de EU en hoe vitaal zou die moeten zijn? Dat zijn de vragen die het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland inspireren om de zesdelige radioserie Café Europa! te brengen.

Want al is het een continent in lastige tijden, toch blijft Europa geen slechte plek om te wonen. Al tientallen jaren kennen we economische voorspoed en vrede. Onze onderlinge conflicten worden in Brussel uitgevochten aan de vergadertafel of in de achterkamertjes, maar zonder tanks of kanonnen.

We hebben kwalitatief fantastisch onderwijs waar anderen jaloers op zijn – heel veel van de beste universiteiten ter wereld zijn bijvoorbeeld Europees. En vergelijk de binnenstad van Amsterdam, Parijs of Rome eens met die van Jakarta of Shanghai.

Bijzondere mensen zoals Geert Mak en Paul Scheffer, die hun sporen in het Europese debat hebben verdiend, zijn te gast. Maar ook Europese beleidsmakers en politici voelen we aan de tand. Café Europa! wordt dit najaar zes maal wp uitgezonden vanuit het Huis van Europa in Den Haag. Er is debat, wp muziek en drank.

Klik hier om je aan te melden voor de uitzending op donderdag 15 oktober (21-22 uur) vanuit Huis van Europa.

Klik hier om de uitzending van 24 september te beluisteren

MAAR ALS JE NOU TOCH INTERESSE HEBT IN CAFE EUROPA, KLIK DAN EVEN HIER

EN HIER, EN HIER, EN HIER

Het wemelt van Europacafe’s over de hele wereld.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x