CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Edvard Munch -Vincent van Gogh, Europese schilders

Munch and Van Gogh

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden en Hare Majesteit Koningin Sonja van Noorwegen openen woensdagmiddag 23 september de tentoonstelling ‘Munch : Van Gogh’ in het Van Gogh Museum in Amsterdam.

In het herdenkingsjaar Van Gogh 2015, 125 jaar na de dood van Vincent Van Gogh, organiseert het Van Gogh Museum de tentoonstelling ‘Munch : Van Gogh’. Kunstenaars Vincent van Gogh (1853-1890) en Edvard Munch (1863-1944) staan volgens het museum bekend om hun emotioneel geladen werken, vernieuwende stijl en bewogen levens.  De kunstenaars worden vaak met elkaar vergeleken en zijn nu voor het eerst in één overzicht in Nederland te zien.  De tentoonstelling bevat meer dan honderd kunstwerken, waaronder topstukken en bijzondere bruiklenen die bijna nooit worden uitgeleend, zoals De Schreeuw, Het zieke kind, Madonna, Patience Escalier en De Brug van Trinquetaille.

‘Munch : Van Gogh’ is de eerste tentoonstelling in de tentoonstellingsvleugel van het vernieuwde Van Gogh Museum dat op 4 september zijn nieuwe entreegebouw opent. De tentoonstelling is het resultaat van een samenwerking tussen het Van Gogh Museum in Amsterdam en het Munch Museum in Oslo. Eerder was een tentoonstelling van de twee kunstenaars te zien in het Munch Museum in Oslo. De tentoonstelling in het Van Gogh Museum in Amsterdam is vanaf 25 september tot en met 17 januari te zien.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x