CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

A Syrian Love Story, EFA-documentaires 2015

a-syrian-love-story-3

Bekijk de trailers van deze aangrijpende, ontroerende documentaires die Europese cineasten hebben ingezonden naar de achtentwintigste  EUROPEAN FILM AWARDS. De uiteindelijke winnaars worden op  12 december bekendgemaakt in 2015 – Berlijn.

Mezzina beveelt van harte A Syrian Love Story aan

De film brengt een periode van vijf jaar in beeld waarin de ongelofelijke odyssee naar de politieke vrijheid van Raghda and Amer plaatsheeft .

Amer (45) ontmoette Raghda (40) in een Syrische gevangeniscel, vijftien jaar geleden. De eerste keer dat hij haar zag, had ze een bebloed gezicht. Dat was toen zij in de cel naast hem werd gegooid. In de maanden die volgden hielden zij via een klein gat in de muur met elkaar contact. Ze werden verliefd en toen ze werden vrijgelaten trouwden ze.

De film vertelt het schrijnende verhaal over hoe hun familie uiteen wordt gereten door de dictatuur van Assad. De opnames begonnen in Syrie in 2009, voor de Arabische Lente. Raghda was op dat moment wederom een politieke gevangene en Amer zorgde voor hun kleine kinderen. Sean McAllister filmde in het Yarmouk Camp in Damascus – nu berucht doordat het Assadregime de inwoners uithongert.  Bob, vier jaar, en Kaka, veertien jaar, zien al hun hele leven hun vader en moeder beurtelings naar de gevangenis gaan vanwege hun politieke overtuiging. Rustig en vastbesloten vertelt Kaka dat hij bereid is zijn vader en moeder de gevangenis in te volgen voor de vrijheid.

Dit intieme familieportret helpt ons te begrijpen waarom mensen letterlijk bereid zijn te sterven voor verandering in de Arabische wereld. Als Raghda vrijkomt wordt filmmaker Sean McAllister zelf gearresteerd vanwege het filmen terwijl de politieke repressie toeneemt. De familie vlucht naar Libanon en vervolgens naar Frankrijk. Maar door de oorlogstrauma’s wordt het huwelijk zwaar op de proef gesteld. Raghda onderneemt een zelfmoordpoging…..

 


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x