CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

We gaan vluchtelingen nog hard nodig hebben

village-abandonné-euville

Duitsland wordt ‘overspoeld’ met vluchtelingen. Maar de Duitse economie groeit als een tierelier. Er zijn daar 600.000 vacatures. Duitsland vergrijst. Heel Europa vergrijst. De bevolking krimpt. Het platteland ontvolkt. Dorpen verdwijnen. Duitsland ziet volgens mij de ‘vluchtelingencrisis’ als een blessing in disguise. Extra handjes voor het vele werk dat er is. Het zijn de hoogopgeleiden, met geld en connecties, de risiconemers die het eerst arriveren en verst komen en weten waar zij naar toe willen. Zoals Duitsland het vraagstuk het hoofd biedt, met een investering in opvang, in zijn arbeidsmarkt en dus in zijn economische toekomst, dat zouden misschien meer Europese landen moeten doen die de economische weg naar boven willen vinden.

Ik schreef er een stuk over in het Financieele Dagblad.

 


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x