CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Pier Paolo Pasolini – dichter met beelden

Pasolini-set-Teorema-1968

Op 2 november 1975 werd de Italiaanse dichter en cineast Pier Paolo Pasolini vermoord. Hij was het symbool van de rebellie van de kunst tegen de macht. Zijn schrijverschap veroorzaakt schandalen. Zijn films worden gecensureerd. Mensen houden van hem of haten hem. Op de dag van zijn dood brengt Pasolini zijn laatste uren door met zijn geliefde moeder en later met zijn beste vrienden voordat hij met zijn Alfa Romeo in de nacht verdwijnt op zoek naar avontuur in de Eeuwige Stad.

De volgende morgen wordt hij dood aangetroffen op een strand in Ostia in de buitenwijken van Rome. In een surrealistische film waarin verbeelding en werkelijkheid versmelten, reconstrueert Abel Ferrara kaleidoscopisch de laatste dag van deze grote poeet met acteur Willem Dafoe als Pasolini.

 

Lees hier verder en kijk de trailer

 


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x