CONTACT

contact@thesoulofeurope.com

Waarom ‘de ziel van Europa’?

Europa wordt aangevallen. We kunnen deze dreiging alleen afwenden als Europa eensgezind is. Zolang eensgezindheid ontbreekt, is Europa een speelbal van kwade machten.

Lees meer

unanimously defending human dignity

Toerisme in Europa – 2015

KrakauToerisme is belangrijk voor Europa en wordt steeds belangrijker, blijkt uit het onderzoek The State of Travel in Europe van website skift.com dat zich baseert op een hele reeks bronnen waaronder de European Travel Commission. Toerisme omvat nu zo’n tien procent van de Europese economie en biedt werk aan 22 miljoen mensen. Europa is ook de grootste toeristische markt: 41% van alle toeristen op buitenlandse vakantie komt naar Europa. Van alle Europeanen blijft 78 % binnen Europa.

In Europa groeit toerisme beduidend sneller dan in de rest van de wereld: 4% het afgelopen jaar tegen 2,4% wereldwijd. Het hardst groeit het toerisme in Griekenland en IJsland. Daarna volgen de Letland, Servie, Roemenie en Tsjechie.

Vier op de vijf Europese reizigers heeft een smartphone, tablet of laptop. Driekwart van ons orienteert zich met tablet of smartphone; ongeveer een kwart tot een derde boekt ook met behulp van deze apparaten. De helft van de vakanties wordt nu online geboekt. Bij de online boekingen gaat het meestal om vliegtickets (40% van alle online boekingen). Mensen rond de dertig jaar oud gebruiken de smartphone terwijl vijftigplussers de tablet gebruiken. Het meest wordt gezocht in achtereenvolgens Londen, Parijs, Barcelona en Berlijn.

Het aantal korte trips (tot twee dagen) heeft in Europa een opvallend groot aandeel: 34% van het aantal reizen. Het aantal binnenvaartcruises (het oude ‘reisje lang de Rijn’) groeit de laatste jaren opvallend. Van de tien drukst bezochte musea ter wereld, staat de helft in Europa, met het Louvre ver boven aan met ruim negen miljoen bezoekers per jaar, maar dalend (met 4%). De grootste stijgers zijn allemaal Brits: British Museum (+ 20%), National Gallery (+ 16%) en het Science Museum (+10%).

Overigens is de Poolse stad Krakau voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste stedentripbestemming van Europa. De Poolse stad wint de jaarlijkse consumentenprijs met een 8,80. Vandaag ontvingen zij de bijbehorende award op de openingsdag van de Vakantiebeurs 2015. Krakau verdient hiermee de Zoover Award voor beste stedentrip. De Zoover Awards worden vergeven op basis van consumentenbeoordelingen. In totaal werd gekeken naar bijna 60.000 beoordelingen over 2014.

hier download je het rapport


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x